torsdag 10 september 2009

Expo utbildning släpper ny bok: Sverigedemokraterna har fel - igen

I våras uppmanade Expo sina läsare och medlemmarna av Facebookgruppen "Sverigedemokraterna har fel" att skicka in svar på Sverigedemokraternas argument. Resultatet blev antologin "Sverigedemokraterna har fel - igen". En antologi där de bästa svaren som har skickats in publiceras. I antologin finns svar ifrån allt ifrån övertygade socialister till kristdemokrater.

Boken är en uppföljare på Alexander Bengtssons bok ”Sverigedemokraterna har fel” som lanserades på Bokmässan i Göteborg förra året. Tillsammans med tidskriften Expos chefredaktör Daniel Poohl har Alexander Bengtsson valt ut de bidrag som publiceras i den nya boken.

- Jag är mäkta imponerad över den kunskap och det engagemang som de medverkande i boken har, säger Alexander Bengtsson.

Alexander Bengtsson är hoppfull inför vad boken kan leda till.

- Vi ser det här som ett folkbildningsprojekt. Det märks när jag är ute i landet och föreläser på temat att folk har börjat vakna och intressera sig för de här frågorna, menar Alexander Bengtsson.

Den nya boken kommer att lanseras på Bok och biblioteksmässan i Göteborg. Expo utbildning arrangerade en tävling i samband med att det nya bokprojektet lanserades. Författarna till de två bästa bidragen kommer att närvara på Bokmässan.

- Vi tycker givetvis att alla bidrag är bra och fyller en funktion. Och det var jättesvårt att utse vinnarna, säger Alexander Bengtsson.

Vinnarna heter Anna Steele Karlström och Gunnar B Hansen.

Anna Steele Karlström är kommunalråd för Folkpartiet i Tyresö. Anna som även är ordförande för riksförbundet Liberal Mångfald bidrar med en text som bemöter avsnittet ”Den nationalistiska principen” i Sverigedemokraternas principprogram.

- Människor måste få insikt om vad Sverigedemokraterna och liknande partier faktiskt står för, säger Anna Steele Karlström.

Gunnar B Hansen är civilingenjör boendes i Malmö. Gunnars bidrag är ett faktaspäckat humoristisk bemötande av Sverigedemokraternas påstående om att det invandrar hundratusen människor till Sverige årligen.

- Jag ville visa att även om man accepterar Sverigedemokraternas grundpremisser så stämmer inte siffrorna och statistiken som de bygger sina slutsatser på, säger Gunnar B Hansen.

Bland de övriga medverkande i boken återfinns bland andra Frida Johansson Metso (tidigare ordförande i Liberala ungdomsförbundet), Ann-Sofie Garsén (drivande i projektet Jobbare mot rasism i Landskrona), Ella Bohlin (tidigare ordförande i Kristdemokratisk ungdom) och Gorm Lind (tidigare kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna som nu aktivt motarbetar partiet).

Från och med idag finns också hemsidan sdharfel.se.

- På hemsidan kommer vi att lägga upp information om föreläsningar, studiematerial och annat behövligt. Sverigedemokraterna har fel är ett folkbildningsprojekt, säger Alexander Bengtsson.